Zichtbaar zijn in een digitaal tijdperk,
vaak de eerste indruk van uw school

In deze digitale tijd is een up-to-date website onmisbaar, het is immers niet alleen de eerste indruk die (nieuwe) ouders van uw school krijgen maar het is ook een handige tool in de communicatie met ouders en leerlingen.

Ouders die op zoek zijn naar een school voor hun kinderen hechten er grote waarde aan dat een website actueel en gebruiksvriendelijk is.

Gebruiksvriendelijk
Alle door ons gerealiseerde websites zijn responsive, dit betekent dat uw nieuwe website perfect werkt op ieder beeldscherm, of dat nu een laptop, iPad of mobiele telefoon is. De menustructuur en het formaat van uw website past zich hier automatisch op aan evenals de functionaliteiten. Zo kan een bezoeker op een mobiele telefoon u direct bellen vanaf het telefoonnummer op uw website. Handig!

Actueel
Ook worden al onze websites standaard uitgerust met een CMS (Content Management Systeem). Hiermee kunt u eenvoudig zelf uw website actueel houden. En heeft uw school een facebookpagina en/of twitter? Deze kunnen wij voor u implementeren in uw nieuwe website zodat de feeds op facebook/twitter ook zichtbaar zijn op de homepage van uw website. Zo is voor de bezoeker van uw website altijd direct het laatste nieuws zichtbaar. Wist u dat deze facebook/twitter-feed bijna altijd een handige vervanger is voor traditionele website-nieuwsberichten? Nu hoeft u maar één keer uw bericht te plaatsen en dat is wel zo praktisch!

AllesVoorMijnSchool.nl is ervaren in het bouwen van websites voor scholen en wij denken graag met u mee over de menustructuur en invulling. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

op school

De definitie van social media is “een verzamelnaam voor online platformen zoals Twitter en Facebook, waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen”. Inmiddels maakt het merendeel van alle leerlingen in groep 8 wekelijks gebruik van social media. Van alle 16 en 17 jarige is zelfs 95% actief op Facebook. Het is duidelijk dat social media geen tijdelijke trend meer is.

Scholen hebben soms het gevoel ‘iets te moeten doen met social media’ maar weten dan niet goed hoe ze dat moeten doen. Met social media kan uw school op de kaart gezet worden, scholen zouden zichzelf hiermee veel sterker online kunnen profileren want voor een oriënterende ouder/leerling is de eerste kennismaking met uw school vaak online. Naast een actuele, gebruiksvriendelijke website en een helder profiel van de school is het ook interessant en leuk om bijvoorbeeld een filmpje te vinden of het laatste nieuws te kunnen volgen via Twitter.

AllesVoorMijnSchool.nl begrijpt dat directie en leerkrachten het al druk genoeg hebben en dat het bijhouden van meerdere social media, daarom kunnen wij ook de koppelingen voor u aanmaken, zo hoeft u maar op 1 platform (bijvoorbeeld facebook) uw bericht te plaatsen en wordt dit automatisch doorgeplaatst naar bijvoorbeeld Twitter (of andersom). En zoals u hierboven al heeft kunnen lezen kunnen wij ook uw social media koppelen aan uw nieuwe website zodat uw bericht ook hier direct zichtbaar is.